top of page

Έλενα Μαραγκού : "Into A Children's Room"


Παιδικό δωμάτιο

Τραγούδια και μελωδίες που αγγίζουν

τις αναμνήσεις και τα όνειρα των ενηλίκων...

Έλενα Μαραγκού | μετζοσοπράνο

Tobias Krampen | πιάνο

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 | 20:30

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Oι ιστορίες, τα όνειρα, οι φόβοι και οι ψίθυροι που μπορεί να ακουστούν σε ένα παιδικό δωμάτιο γίνονται τραγούδια με μια κοινή ατμόσφαιρα: είναι η μουσική που αγγίζει τις αναμνήσεις των ενηλίκων. Είναι το παιδικό δωμάτιο του καθενός μας…

Η Έλενα Μαραγκού είναι μια ερμηνεύτρια με ευρωπαϊκή καλλιτεχνική πορεία που αγαπά να μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο της παιδικής μας ηλικίας μέσα από λυρικά τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών, γραμμένα σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους και σε πέντε διαφορετικές γλώσσες. Η ελληνίδα μετζοσοπράνο, με μουσικό συνοδοιπόρο της τον πολυβραβευμένο πιανίστα Tobias Krampen [Τομπίας Κράμπεν], σολίστ εξειδικευμένο στη συνοδεία λυρικών τραγουδιστών, προτείνει στο κοινό, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ. στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ένα ρεσιτάλ με μελωδίες των Μούσοργκσκι, Μπραμς, Μπρίττεν, Πουλένκ, Κούκου, Κουρουπού και Μπαλτά (με ελληνικούς υπέρτιτλους και σύντομη αφήγηση από τους δύο ερμηνευτές).

Η μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού

… έχει συμπράξει με ορχήστρες σε Γερμανία και Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με σύνολα μπαρόκ μουσικής και μουσικής δωματίου υπό τη διεύθυνση ελλήνων και ξένων μαέστρων (Γκαίμπελ, Ουόρρεν-Γκρην, Ρίλλινγκ, Καρυτινός, Λογιάδης, Πέτρου, Τσόκανου, Φιδετζής κ.ά.). Έχει δώσει ρεσιτάλ σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία και σε γνωστά ελληνικά φεστιβάλ. Το ρεπερτόριό της σε έργα εκκλησιαστικής μουσικής καλύπτει ευρύ φάσμα: από τον Βιβάλντι και τον Μπαχ μέχρι τον Βάιλ και τον Παιρτ. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με την ΕΛΣ («Ριγκολέττο» του Βέρντι, «Μαινόμενος Ορλάνδος» του Βιβάλντι, «Μανόν» του Μασνέ, «Μαγικός αυλός» του Μότσαρτ κ.ά.). Έχει επίσης συμμετάσχει σε σύγχρονες όπερες ελλήνων συνθετών, συχνά σε πρώτη παρουσίαση, και έλαβε μέρος στην παγκόσμια αναβίωση της «Ολυμπιάδας» του Παϊζιέλλο στο Φεστιβάλ Αρχαίας Κορίνθου. Έχει ηχογραφήσει ένα προσωπικό άλμπουμ και έχει συμμετάσχει σε δισκογραφικές παραγωγές με σύγχρονα ελληνικά έργα.

O Γερμανός Tobias Krampen

… μελέτησε πιάνο και μουσική δωματίου στην πατρίδα του καθώς και στον Καναδά και ειδικεύτηκε στη συνοδεία τραγουδιού στη Γερμανία. Είναι αποδέκτης υποτροφίας του Συλλόγου Ρίχαρντ Βάγκνερ (Κολωνία), ενώ έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς. Μάλιστα, το 2007 του απενεμήθη το βραβείο Σούμπερτ από τον ομώνυμο γερμανικό σύλλογο. Έχει δώσει συναυλίες και έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια τελειοποίησης με διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως οι Ρούμπενς, Αράιζα, Σράιερ, Γιουνγκ και Τόμασκε. Ο Τομπίας Κράμπεν έχει αναπτύξει σημαντική διδακτική δραστηριότητα. Παραδίδει μαθήματα ερμηνείας σε λυρικούς τραγουδιστές και πιανίστες, ενώ διδάσκει επίσης ερμηνεία τραγουδιού στην Ανώτερη Σχολή Μουσικής της Κολωνίας.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

Μόδεστος Μούσοργκσκι

Παιδικό δωμάτιο

Benjamin Britten

Μια συλλογή από νανουρίσματα, έργο 41

Johannes Brahms

Λαϊκά παιδικά τραγούδια, WoO 31

Francis Poulenc

Τέσσερα τραγούδια για παιδιά, FP 75

Περικλής Κούκος

Ο Μερλίνος ο Μάγος στο Νησί των Ποιητών

(Τραγούδι κοριτσιού)

Γιώργος Κουρουπός

Έξι τραγούδια για ποντίκια

(Νανούρισμα)

Άλκης Μπαλτάς

Έξι απλά τραγούδια

(Νανούρισμα)

Εισιτήρια:

7 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10 € ● 15 €

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr[goog_312416845] [goog_312416845][goog_312416845]

https://www.iridaclassical.com/index.php/el/releases/88-elena-marangou-tobias-krampen-into-a-children-s-room

Recent Posts
Archive
bottom of page