top of page

Νέο Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής


Το τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής αποτελεί ένα βιωματικό «εργαστήρι» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών με σκοπό να γνωρίσουν τη μουσική μέσω των αισθήσεων και της κίνησης. Με το μουσικό παιχνίδι, την κίνηση, το τραγούδι και τη δραματοποίηση το παιδί έχει την δυνατότητα να:

  • Διευρύνει την φαντασία και τη δημιουργικότητα του

  • Αναπτύξει κινητικές δεξιότητες και να εξοικειωθεί με το σώμα του στο χώρο και στο χρόνο

  • Διοχετεύσει την ενέργεια του μέσα από μουσικά ερεθίσματα

  • Καλλιεργήσει την ακοή και να αναπτύξει την προσοχή, την συγκέντρωση και την μνήμη του

  • Ανακαλύψει τρόπους έκφρασης που του ταιριάζουν

"Τα μαθήματα μας περιλαμβάνουν πλήθος διαφορετικών δραστηριοτήτων που βασίζονται στο παιχνίδι όπως: η γνωριμία με διάφορα μουσικά όργανα (ταμπουρίνο, ξυλάκια, μαράκες, ορχήστρας κ.α.), ο ήχος και τα χαρακτηριστικά του όπως ένταση, χροιά κ.α, η μελωδία και ο ρυθμός μέσα από τραγούδι, η δραματοποίηση παραμυθιών, η κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, ο κινητικός αυτοσχεδιασμός, τα παιχνίδια έκφρασης συναισθημάτων"

Μαριάννα Καλαμάρα

Έναρξη μαθημάτων : Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Ανοιχτό μάθημα : Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Δηλώσεις συμμετοχής από Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έως και Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και Δευτέρα 7 Ιανουαρίου έως & Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Γραμματεία Εθνικού Ωδείου Χολαργού 210 65 41 140

Καθημερινά 11:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00

info@ethnikoodeio.net

Μαριάννα Καλαμάρα

Η Μαριάννα Καλαμάρα διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Διαθέτει πολυετή εμπειρία από σχετικά προγράμματα σε ωδεία, παιδικούς σταθμούς και σχολεία ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής και δημιουργικής έκφρασης μέσω του συστήματος Orff. Έχει εκπαιδευτεί στη μουσικοθεραπεία και ειδικότερα στη μέθοδο Nordoff-Robbins που βασίζεται στο μουσικό αυτοσχεδιασμό, την μουσική σύνθεση και την βιωματική εξάσκηση. Τα μαθήματα υποκριτικής, κίνησης και χορού δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς, της δίνουν την δυνατότητα να προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα δημιουργίας και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Recent Posts
Archive
bottom of page