top of page

"Η Ροδιά" : Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής


Φωτογραφία: Ζαχαρίας Στέλλας

Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής "Η Ροδιά" ξεκινάει την 7η χρονιά λειτουργίας της, την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 19.00. Η Ροδιά μελετάει τραγούδια από όλη την Ελλάδα, εστιάζοντας στις στυλιστικές λεπτομέρειες κάθε περιοχής (στολίδια, διαστήματα, ρυθμός) αλλά και στο λαογραφικό πλαίσιο του κάθε τραγουδιού (τα έθιμα με τα οποία συνδέεται, τη θέση του μέσα στον ετήσιο κύκλο των εορτών). Μα πάνω από όλα απολαμβάνουμε την χαρά να τραγουδάμε μαζί, μερικές από τις πιο ωραίες μελωδίες και τους πιο δυνατούς στίχους που γράφτηκαν ποτέ. Η Ροδιά ξεκίνησε το ταξίδι της τον Οκτώβρη του 2012, τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Έχει δώσει συναυλίες στον Παρνασσό, στο Μέγαρο Μουσικής και στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο, κάθε Δευτέρα στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Διδασκαλία: Μάρθα Μαυροειδή Η Ροδιά εγκαινιάζει φέτος ένα κύκλο σεμιναρίων παραδοσιακού τραγουδιού, προσκαλώντας μερικούς από τους σπουδαιότερους τραγουδιστές της παλιάς και της νέας γενιάς, σε μια σειρά εξειδικευμένων μαθημάτων που θα εστιάζουν σε μία περιοχή κάθε φορά. Από τον Δεκέμβριο στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού.

Πληροφορίες/Δηλώσεις Συμμετοχής έως & Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

Γραμματεία Εθνικού Ωδείου Χολαργού

210 65 41 140

Μαυροειδή Μάρθα

Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, Βυζαντινή μουσική με τον Ιωάννη Αρβανίτη, Βουλγάρικο τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova και φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή. Έχει σπουδάσει Μουσικολογία στην Αθήνα, Εθνομουσικολογία στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες, και Σύγχρονη Μουσική στο Άμστερνταμ. Με το Μάρθα Μαυροειδή Τρίο και Κουαρτέτο έχουν δώσει συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, και συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση WOMEX το 2012. Είναι μέλος του φωνητικού κουαρτέτου "Γιασεμί", του σχήματος Βαλκανικής μουσικής Turshi Sextet και του σχήματος Hopla Loon.

Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ και παραστάσεις χορού και θεάτρου, και έχει εκδόσει τέσσερις δίσκους (Ο κήπος της Ρίλα, Πορτάκι, Αγιωργίτικο, Η κλωστή και το βελόνι).

Συντονίζει το εργαστήρι φωνητικού συνόλου The Happy Hour Choir, και διευθύνει την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Η Ροδιά” στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Tinos World Music Festival.

Recent Posts
Archive
bottom of page