top of page

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Τμήμα Μονωδίας


Τμήμα Μονωδίας: Οι Καθηγητές μας

Δήμας - Τσιριγώτης Βασίλης - βαρύτονος

Γεννήθηκε στην Πρόσυμνα του δήμου Μυκηναίων. Σπούδασε τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο, όπου απέκτησε το δίπλωμα μονωδίας με Άριστα παμψηφεί 1ο βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης, στην τάξη του Κ. Ηλιόπουλου. Συνέχισε τις σπουδές του στην «Ανώτατη Σχολή Μουσικής Και Θεάτρου» στο Ανόβερο , στην τάξη του G. Faulstich όπου απέκτησε τον τίτλο τού «σολίστ τής όπερας» με τον βαθμό Άριστα. Έχει συνεργαστεί με τις όπερες του Ανόβερο και του Χίλντεσχάιμ .Το ρεπερτόριό του καλύπτει ευρεία γκάμα από την μουσική του Μεσαίωνα έως σήμερα . Εργάζετε από το 2002 στο Εθνικό Ωδείο παράρτημα Χολαργού.

Καπετανάκου Σοφία - mezzo-soprano

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μονωδία με υποτροφία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας,με τη Μαρια Θωμά, ' όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και Α΄ Βραβείο.Συνέχισε στην Αθήνα με την Δέσποινα Καλαφάτη. Παρακολούθησε σεμινάρια ερμηνείας στην Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία, με την Ks Olivejra Miljakovic, την Regine Crespin, την Julia Hamari και τον Φραγκίσκο Βουτσίνο. Τον Ιούλιο του 2000 εγκαταστάθηκε στο Μόναχο, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της με τον διεθνούς φήμης Ks Josef Metternich και στη συνέχεια με τη καθηγήτρια της Ακαδημίας του Μονάχου, Marilyn Schmiege. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, του Δήμου Αθηναίων, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τους Σολίστ της Πάτρας (Saulius Sondeckis), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας, το Διεθνές Θρησκευτικό Φεστιβάλ της Πάτμου, την Όπερα Δωματίου Αθηνών,αλλά και το Φεστιβάλ Αθηνών. Στην Εθνική Λυρική Σκηνή, πρωτοεμφανίστηκε το 1997, ως μέλος του πρώτου Όπερα Στούντιο στην "Όπερα του Ζητιάνου", σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη.Εμφανίστηκε έκτοτε επί σειρά ετών σε παραγωγές της όπως La Cenerentola,Mahagonny,Madama Butterfly,Orfee aux enfers,Carmen,Hansel and Gretel, Εύθυμη Χήρα, Τραβιάτα κ.ά). Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών (Πληγή-Χ.Γωγιού,για το Φεστιβάλ Αθηνών 2008,Μίνως-Μ.Σφακιανάκη,για την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στην Κνωσό 2017 με την Εθνική Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ) ,Γ.Δροσίτη,Δ.Μηνακάκη,Χ.Τσιμούρη-Κατσουρού κ.ά. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ρόλους όπως Dorabella, Sesto, Romeo, Suzuki, Carmen, Charlotte, τους περισσότερους εκ των οποίων έχει ερμηνεύσει στη σκηνή. Έχει ηχογραφήσει για το Γ' πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Στο Μόναχο,εμφανίστηκε σε σημαντικές αίθουσες(Gasteig Black Box,Kleiner Konzertsaal,Lenbachhaus),τραγουδώντας σε πολυάριθμα ρεσιτάλ ενώ συνεργάστηκε τακτικά με ορχήστρες όπως η Daimler-Chrysler Orchester Munchen, οι Hassler Consort και η Munster Orchester Ingolstadt. Συνεργάστηκε επίσης με την όπερα της Pasinger Fabrik,το Freies Landes Theater Bayern και το Internationales Festival auf Gut Immling,σε ορατόρια,,παραγωγές όπερας και σύγχρονης μουσικής. Από το 2005 δραστηριοποείται στην διδασκαλία Μονωδίας στα Δημοτικά Ωδεία Αργυρούπολης και Αμαρουσίου, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας, και επί του παρόντος, στο Εθνικό και Ελληνικό Ωδείο. Είναι υπεύθυνη καθηγήτρια Μονωδίας του διεθνούς Στούντιο Όπερας OperaLab που εδρεύει στο Αμβούργο. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ του σωματείου των Μονωδών της ΕΛΣ και είναι πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών Μελοδράματος-Οπερέτας.

Πολυχρόνου Μίνα - soprano

Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών μονωδία(δίπλωμα) και ανώτερα θεωρητικά(αρμονία,αντίστηξη, φούγκα). Κατέχει ανώτερο τίτλο φωνητικής ερμηνείας(Fellowship, London College of Music).Συνέχισε σπουδές σε Μιλάνο υπό τις Κ.Καστελλάνι και Μαρία-Λουίζα Τσόνι (υποτροφία ιδρύματος ''Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης''), Βιέννη υπό τις Ζένα Γιούρινατς και Ιλεάνα Κοτρουμπάς.Πρωταγωνίστησε σε πολυάριθμες παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Τραγούδησε κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο (ΜΜΑ, ΜΜΘ, Φεστιβάλ Αθηνών κ Επιδαύρου, Όπερα Θεσσαλονίκης, Semperoper Δρέσδης, Conservatorio Μιλάνο).Συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές συμφωνικές ορχήστρες υπό τη διεύθυνση κορυφαίων Ελλήνων κ ξένων αρχιμουσικών.

Έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Recent Posts
Archive
bottom of page