top of page

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Τμήμα Κλασσικής Κιθάρας


Τμήμα Κλασσικής Κιθάρας: Οι Καθηγητές μας

Γιαννακόπουλος Γιώργος

Σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τους Κ. Απέργη &

Ε. Ασημακόπουλο.

Αποφοίτησε το 1994 με το βαθμό Άριστα παμψηφεί ,

Ά βραβείο & Αριστείο εξαιρετικής επιδόσεως .

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους O. Ghiglia & K. Dyers .Έχει εργαστεί ως καθηγητής στα μουσικά σχολεία Πειραιά &σε άλλα Δημόσια σχολεία. Από το 1999 διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Παπάγου & από το 2002 στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού .

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Δημοσθένους Νίκος

Ο Νίκος Δημοσθένους γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσική κιθάρα με τη Δώρα Μακριδάκη και τον Ευάγγελο Μπουντούνη στο Εθνικό Ωδείο καθώς και ανώτερα θεωρητικά με τον Άλκη Παπαδόπουλο και ηλεκτρική κιθάρα με τον Παντελή Γκέρτσο, επίσης στο Εθνικό Ωδείο.

Είναι μόνιμο μέλος του συγκροτήματος Σύννεφα με Παντελόνια από την ίδρυσή του το 1998 ως κιθαρίστας αλλά και ως συνθέτης και στιχουργός. Έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας σε δίσκους του Λάκη Παπαδόπουλου, του Νίκου Ρουμελιώτη, του Μάνου Ξυδούς, του D-Light και άλλων.

Εκτός από τους "Σύννεφα με Παντελόνια", έχει εμφανιστεί και ζωντανά με πολλούς καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή. Από το 2006 ασχολείται παράλληλα με την ηχοληψία στο στούντιο ηχογραφήσεων Ίριδα και τις δισκογραφικές παραγωγές για λογαριασμό της εταιρείας Irida Classical.

Είναι καθηγητής κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού από το 2000 και από το 2017 είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των προγραμμάτων σπουδών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Σύγχρονου Τμήματος του Εθνικού Ωδείου Χολαργού.

Τζάθας Πέτρος

Ξεκίνησε τις σπουδές στο Εθνικό Ωδείο – Παράρτημα Χολαργού σε ηλικία 11 χρονών στην τάξη κλασσικής κιθάρας του καθηγητή Νίκου Δημοσθένους. Το 2015 εγγράφηκε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου και συνεχίζει τις προπτυχιακές του σπουδές. Παρόλα αυτά συνέχισε την ενασχόλησή του με τη μουσική.Έτσι τον Ιούνιο του 2017 απέκτησε δίπλωμα σολίστ στην κλασσική κιθάρα(Άριστα Παμψηφεί και 1ο βραβείο).Διδάσκει στο παράρτημα του Εθνικού Ωδείου στο Χολαργό.

Recent Posts
Archive
bottom of page