top of page

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Τμήμα Θεωρητικών


Τμήμα Θεωρητικών: Οι Καθηγητές μας

Παπαδόπουλος Άλκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τον Rodney Jacobs και στο Εθνικό Ωδείο ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση με τον Περικλή Κούκο. Αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο.

Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Πειραιά.

Έχει γράψει έργα για συμφωνική ορχήστρα, μουσική δωματίου, για πιάνο και κιθάρα, μουσική για τον κινηματογράφο και είχε επιμεληθεί τη μουσική επένδυση για σειρά ντοκιμαντέρ κατόπιν παραγγελίας της ΕΡΤ.

Από το 2000 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Ωδείου Χολαργού και Σπάρτης, καθώς και του Ωδείου «Ακρόπολις».

Από το 1997 διδάσκει ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό ωδείο.

Το 2003 ίδρυσε την δισκογραφική εταιρία Irida Classical που έχει σαν σκοπό την προβολή της Ελληνικής λόγιας μουσικής και των Ελλήνων συνθετών και εκτελεστών.

Ήταν εξωτερικός συνεργάτης της Ε.Ρ.Τ σε θεατρικές εκπομπές και εκπομπές λόγου 1987-1992.

Έχει συνεργαστεί με τους εκδοτικούς οίκους Φ.Νάκας, Πατάκη και ΣΥΝΟΡΑ-Α.Α.ΛΙΒΑΝΗ για την έκδοση μουσικών βιβλίων.

Ήταν από τα βασικά μέλη του συγκροτήματος “ΠΥΞ ΛΑΞ” από το 1993 έως και το 2002 και του “Λάκη με τα ψηλά Ρεβέρ” (Λάκης Παπαδόπουλος) και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “Σύννεφα με παντελόνια”.

Κούκος Δημήτρης

Ο Δημήτρης Κούκος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο ως αριστούχος με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο, με την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου ,απ' όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί Α΄ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά με τον συνθέτη Περικλή Κούκο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πιάνο στην Ecole Normale De Musique στο Παρίσι και στο Royal College of Music στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο τμήμα Master in Piano Performance με καθηγητή τον Neil Immelman και υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε σημαντικές αίθουσες. Έχει επίσης συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους μαέστρους και σολίστ. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Μέρος της ηχογράφησης παίχτηκε στον εορτασμό των 50 χρόνων του Γ' προγράμματος. Ηχογραφήσεις του έχουν σταλεί στην E.B.U. Είναι καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο εθνικό ωδείο παράρτημα Χολαργού καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής στο ωδείο Παλαιού Φαλήρου.

Ρουμελιώτη Θεώνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Έλαβε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στην ηλικία των 8 ετών. Από το 2001 είναι υπότροφος του Εθνικού Ωδείου – Παράρτημα Χολαργού. Αριστούχος απόφοιτος του τμήματος ανώτερων θεωρητικών της τάξης του καθηγητή Δ. Κούκου, του τμήματος σύγχρονου τραγουδιού της τάξης της καθηγήτριας Δ. Καραμπεροπούλου και του τμήματος μονωδίας της τάξης του καθηγητή Β. Δήμα – Τσιριγώτη (Άριστα Παμψηφεί και 1ο βραβείο).

Διδάσκει θεωρητικά, έχει την επιμέλεια και διδασκαλία της μεικτής χορωδίας και προετοιμάζει σπουδαστές για τις εισαγωγικές εξετάσεις των μουσικών λυκείων και των τμημάτων μουσικολογίας στο Εθνικό Ωδείο – Παράρτημα Χολαργού.

Recent Posts
Archive
bottom of page