top of page

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Τμήμα Εγχόρδων


Τμήμα Εγχόρδων: Οι Καθηγητές μας

Βεντουρής Γιώργος - κοντραμπάσο

Ο Γιώργος Βεντουρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Αλέξανδρο Ζέρβα και τζαζ κιθάρα με τον Βασίλη Ρακόπουλο και τον Απόστολο Λεβεντόπουλο.

‘Εχει παρακολουθήσει μαθήματα κοντραμπάσου με τον Βαγγέλη Ζωγράφο στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με τους Αντώνη Απέργη, Stian Carstensen, Μάρθα Μαυροειδή, Nedyalko Nedyalkov, Yurdal Tokcan, Haig Yazdjian, Στάθη Κουκούλάρη, Ross Daly, Βασίλη Ρακόπουλο, Αλέκα Κανελλίδου,Αρετή Κετιμέ, Νίκο Οικονομίδη, Παντελή Θαλασσινό, Κώστα Αναστασιάδη, Βαγγέλη Καρίπη, Μπάμπη Γκολέ, Λιζέτα Καλημέρη, Κώστα Παυλίδη και άλλους. Έχει συμμετάσχει σε jazz και world music φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Μάλτα, Ιρλανδία, Φινλανδία.Εχει γράψει μουσική για την ταινία “Ο Ξεναγός”.

Γαργάλας Στέργιος - Βιολί

Ο Στέργιος Γαργάλας ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολί σε ηλικία επτά ετών με Καθηγητές τους Anton Samochvalov και Leonid Bronski στη Ρωσία (1969-1974). Κατόπιν φοίτησε στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με Καθηγητή τον Χαράλαμπο Κελπανίδη (1975-1982), ενώ από το 1982 συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό, και ειδικότερα στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου (Hochschule für Musik und Theater München) υπό τους Καθηγητές Otto Büchner και Kurt Christian Stier (1982-1984), στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Würzburg (Hοchschule für Musik Würzburg) υπό τον θρυλικό βιολονίστα Boris Goldstein (1984-1987) και στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Δραματικών Τεχνών του Salzburg (Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Mozarteum in Salzburg, πλέον Universität Mozarteum Salzburg) υπό τον Καθηγητή Paul Roczek (1987-1988). Το 1989 αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Würzburg παίρνοντας Δίπλωμα Βιολιού με Άριστα υπό τον Καθηγητή Conrad von der Goltz. Παρακολούθησε μαθήματα σύνθεσης και ενορχήστρωσης υπό τον Καθηγητή Bertold Hummel (1984-1987). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Βιολιού με τους Leonid Kogan και Χρήστο Πολυζωΐδη (Θεσ/νίκη), Boris Goldstein, Gidon Kremer, Tomas Egel-Goldschmidt, Conrad von der Goltz,(Γερμανία), Paul Roczek και Jürgen Greise (Αυστρία), και σεμινάρια Μουσικής Δωματίου, με υποτροφία, με τον Julius Berger και με το τρίο εγχόρδων Streichtrio Anton Webern (Αυστρία). Έχει συμμετάσχει, μετά από διαγωνισμό, σε διεθνείς ορχήστρες, με τις οποίες έδωσε πολυάριθμες συναυλίες (Κurpfälzisches Kammerorchester Mannheim, «Per Musica» Εuropean Chamber Orchestra, Τübingen Orchester, Kammerorchester der Hochschule für Musik Würzburg) σε Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, και ως σολίστ (Gemeinschaft Würzburg e.V. Orchester), όπως, επίσης, και συναυλίες Μουσικής Δωματίου. Έχει κάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο σε Ελλάδα και Γερμανία. Το 1987 προσελήφθη, μετά από διαγωνισμό για την πλήρωση μίας θέσης (στα πρώτα βιολιά), στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Würzburg (Städtischen Philharmonischen Orchester Würzburg). Από το 1989 μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στα πρώτα βιολιά. Από το 1989 καθηγητής Βιολιού, Μουσικής Δωματίου και Prima Vista στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με απονομή Πτυχίου και Διπλωμάτων σε μαθητές με Άριστα παμψηφεί. Από το 2002 εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής Βιολιού και Μουσικής Δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής, στο Ωδείο Ζωγράφου στο Εθνικό Ωδείο, στο Ωδείο Ζηρίδη και στο Ωδείο “ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ”.

Πούφτης Αστέριος - Βιολοντσέλο

Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη με τον καθηγητή RussiDragnev.Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ακαδημία Guildhall του Λονδίνου, με τους Stefan Popov και Oleg Kogan, αποκτώντας το Bachelor of MusicDegree, το Master’sDegree in MusicPerformance και το AdvancedInstrumentalStudiesCourseDiploma, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και έχει δώσει αρκετά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του “DuoPiacere”, του κουαρτέτου εγχόρδων ΑΕΝΑΟΝ, σχήματος QUADROARMONICO και συμπράττει τακτικά με τον κιθαρίστα Νίκο Ζάρκο, ερμηνεύοντας σπάνιο ρεπερτόριο για κιθάρα και βιολοντσέλο. Από το Σεπτέμβριο του 2003, είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ως Β' Κορυφαίος στα βιολοντσέλα. Διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Χολαργού) και στο ωδείο «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ».

Recent Posts
Archive
bottom of page