top of page

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Σύγχρονο & Jazz Τμήμα


Σύγχρονο & Jazz Τμήμα: Οι Καθηγητές μας

Αλεξάκης Νίκος - drums

Βαλσαμής Θανάσης - jazz πιάνο

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Τζάζ του Ιονίου Πανεπιστημίου με Καθηγητές τον Γιώργο Κοντραφούρη, τον Δημήτρη Καλαντζή (Τζαζ Πιάνο) και τον Δήμο Δημητριάδη από το οποίο αποφοίτησε τον Φεβρουάριο του 2017.

Έλαβε μαθήματα κλασικού πιάνου με την Νίκη Στήνιου (Ανωτέρα Σχολή) στο Εθνικό Ωδείο και την Ελίζα Μαρδικιάν (Μουσικός Σύνδεσμος Αθηνών).

Παράλληλα με τις σπουδές του στη Νομική Σχολή Αθηνών, το 1999 έλαβε Πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον Άλκη Παπαδόπουλο.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια (Siena Jazz 2016 και 2018) και εργαστήρια (workshops) με τους Aaron Parks, Stefano Bataglia, David Binney, Matt Michel, Kenny Werner, Chris Tordini,, Mathew Stevens, Justin Brown, Claudio Fagioli, Diana Torto και Achille Succi.

Συμμετέχει σε συναυλίες τζαζ με διάφορα τζαζ σύνολα με τον Στέλιο Χατζηκαλέα, Λεωνίδα Σαραντόπουλο, Θοδωρή Κότσυφα κ.α.

Βεντουρής Γιώργος - ηλεκτρικό μπάσο

Ο Γιώργος Βεντουρής γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Αλέξανδρο Ζέρβα και τζαζ κιθάρα με τον Βασίλη Ρακόπουλο και τον Απόστολο Λεβεντόπουλο. ‘Εχει παρακολουθήσει μαθήματα κοντραμπάσου με τον Βαγγέλη Ζωγράφο στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου. Έχει συνεργαστεί σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με τους Αντώνη Απέργη, Stian Carstensen, Μάρθα Μαυροειδή, Nedyalko Nedyalkov, Yurdal Tokcan, Haig Yazdjian, Στάθη Κουκούλάρη, Ross Daly, Βασίλη Ρακόπουλο, Αλέκα Κανελλίδου,Αρετή Κετιμέ, Νίκο Οικονομίδη, Παντελή Θαλασσινό, Κώστα Αναστασιάδη, Βαγγέλη Καρίπη, Μπάμπη Γκολέ, Λιζέτα Καλημέρη, Κώστα Παυλίδη και άλλους. Έχει συμμετάσχει σε jazz και world music φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Σουηδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία, Μάλτα, Ιρλανδία, Φινλανδία.Εχει γράψει μουσική για την ταινία “Ο Ξεναγός”.

Δημοσθένους Νίκος - ηλεκτρική κιθάρα

Ο Νίκος Δημοσθένους γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσική κιθάρα με τη Δώρα Μακριδάκη και τον Ευάγγελο Μπουντούνη στο Εθνικό Ωδείο καθώς και ανώτερα θεωρητικά με τον Άλκη Παπαδόπουλο και ηλεκτρική κιθάρα με τον Παντελή Γκέρτσο, επίσης στο Εθνικό Ωδείο.

Είναι μόνιμο μέλος του συγκροτήματος Σύννεφα με Παντελόνια από την ίδρυσή του το 1998 ως κιθαρίστας αλλά και ως συνθέτης και στιχουργός. Έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας σε δίσκους του Λάκη Παπαδόπουλου, του Νίκου Ρουμελιώτη, του Μάνου Ξυδούς, του D-Light και άλλων.

Εκτός από τους "Σύννεφα με Παντελόνια", έχει εμφανιστεί και ζωντανά με πολλούς καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή. Από το 2006 ασχολείται παράλληλα με την ηχοληψία στο στούντιο ηχογραφήσεων Ίριδα και τις δισκογραφικές παραγωγές για λογαριασμό της εταιρείας Irida Classical.

Είναι καθηγητής κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού από το 2000 και από το 2017 είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των προγραμμάτων σπουδών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Σύγχρονου Τμήματος του Εθνικού Ωδείου Χολαργού.

Καραμπεροπούλου Δήμητρα - τραγούδι - ακορντεόν

Κολλιοπούλου Χριστίνα - pop πιάνο - αρμόνιο

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σπούδασε κλασσικό πιάνο με την Μαρία Κονταράτου στο Ωδείο Φ. Νάκας οπου και αποφοίτησε με βαθμό άριστα παμψηφεί και β’ βραβείο, και ανώτερα θεωρητικά με τον ‘Αλκη Παπαδόπουλο στο Εθνικό Ωδείο (Πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης, φυγής). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μπαρόκ αυτοσχεδιασμού, μουσικής δωματίου, τσεμπάλου και basso continuo (με τον μαέστρο Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, Δ.Κούντουρα, Ι. Ιωάννου), σεμινάρια μουσικοκινητικής συστήματος C.orff (Μ.Φιλιανού) και πιάνου (Ν. Zumbro). Από το 2015 παρακολουθεί μαθήματα jazz piano και ενορχήστρωσης με τον Δ. Καλαντζή. Από μικρή ηλικία, παράλληλα με τις κλασσικές της σπουδές ξεκίνησε να πειραματίζεται, με συγκροτήματα παίζοντας πλήκτρα, κιθάρα ή και τραγουδώντας, Επίσης έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα στην Αθήνα σε έντεχνο,rock,pop,jazz ύφος και γράφει δική της μουσική.

Recent Posts
Archive
bottom of page