top of page

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Παραδοσιακό Τμήμα


Παραδοσιακό Τμήμα: Οι Καθηγητές μας

Μαυροειδή Μάρθα - Πολίτικο Λαούτο - Παραδοσιακή Χορωδία

Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, Βυζαντινή μουσική με τον Ιωάννη Αρβανίτη, Βουλγάρικο τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova και φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή. Έχει σπουδάσει Μουσικολογία στην Αθήνα, Εθνομουσικολογία στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες, και Σύγχρονη Μουσική στο Άμστερνταμ. Με το Μάρθα Μαυροειδή Τρίο και Κουαρτέτο έχουν δώσει συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, και συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση WOMEX το 2012. Είναι μέλος του φωνητικού κουαρτέτου "Γιασεμί", του σχήματος Βαλκανικής μουσικής Turshi Sextet και του σχήματος Hopla Loon.

Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκυμαντέρ και παραστάσεις χορού και θεάτρου, και έχει εκδόσει τέσσερις δίσκους (Ο κήπος της Ρίλα, Πορτάκι, Αγιωργίτικο, Η κλωστή και το βελόνι).

Συντονίζει το εργαστήρι φωνητικού συνόλου The Happy Hour Choir, και διευθύνει την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Η Ροδιά” στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Tinos World Music Festival.

Πανδής Γιάννης - Μπουζούκι

Γεννήθηκε το 1979 στα Ιωάννινα.

Από την ηλικία των 12 ετών ξεκίνησε να ασχολείται με το μπουζούκι κάνοντας τα πρώτα του βήματα σαν μαθητής του οργάνου.

Με ακούσματα που προέρχονται κυρίως από το χώρο του ρεμπέτικου και του παλαιού λαϊκού ρεπερτορίου , σε ηλικία 19 ετών ερχόμενος στην Αθήνα σαν φοιτητής ασχολήθηκε με τη μελέτη του οργάνου σε υψηλό επίπεδο.

Υπήρξε μαθητής του Θέμη Παπαβασιλείου από το 2000 μέχρι το 2001 και μετέπειτα του Θωμά Σοπιλίδη στο εθνικό ωδείο Χολαργού από το 2001 έως το 2003.

Από το 2010 ασχολείται επαγγελματικά πλέον με το μπουζούκι , πλαισιώνοντας διάφορα μουσικά σχήματα και παραδίδοντας μαθήματα σε νέους μουσικούς.

Η εκμάθηση του οργάνου αποτελεί για εκείνον μια συνεχή και αδιάκοπη διαδικασία η οποία επιτυγχάνεται με μόνο αρωγό τη μελέτη και την δίψα για γνώση της μουσικής.

Recent Posts
Archive
bottom of page