top of page

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Τμήμα Πιάνου


Τμήμα Πιάνου: Οι καθηγητές μας

Βασιλείου Μαρία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την Μυρτώ Μαυρίκου απ´ όπου αποφοίτησε με το βαθμό «Άριστα παμψηφεί» και Β´ Βραβείο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με σημαντικούς καθηγητές ( J&K Ganev, L. Bojagieva κ.α.). Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με καθηγητή τον

Σπ. Κλάψη (Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό Άριστα). Ασχολείται με συνοδεία οργάνων και μονωδίας, έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες μουσικής δωματίου. Μαθητές της έχουν αποφοιτήσει με επιτυχία παίρνοντας τα Διπλώματα και τα Πτυχία του. Εργάζεται στο παράρτημα Χολαργού.

Δέδε Ντένη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε πιάνο σε μικρή ηλικία με την κα Λ. Ιατρίδου. Το 1988 πήρε μέρος σε διαγωνισμό πιάνου J. S. Bach που διοργανώθηκε από το Αθηναϊκό Ωδείο, όπου και απέσπασε το Β’ βραβείο. Το 1997 πήρε πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Δικαίωμα Δεξιοτεχνίας, στο Εθνικό Ωδείο, υπό τη διδασκαλία της κας Ν.Νικολαΐδου.

Το 2003 πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Β’ βραβείο, στο Εθνικό Ωδείο, υπό τη διδασκαλία της κας Ε. Μουζάλα. Επίσης είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου (2007-2009) μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff στη Σχολή Μωραΐτη.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής με τους καθηγητές

Δ. Αποστολίδου-Gagne (2008), B. Haselbach (2008), W.Hartmann (2009), P.Vallejo (2010), καθώς και στο ετήσιο διεθνές σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff που διοργανώνει το Mozarteum στο Salzburg (2009).

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δασκάλα πιάνου και προπαιδείας στο παράρτημα Χολαργού του Εθνικού Ωδείου.

Κασιούρας Νίκος

Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο. Αποφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου (άριστα παμψηφεί, Α΄ βραβείο και το αριστείο εξαιρετικής επίδοσης, τάξη Ελ. Δανοπούλου) και με τα Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων (τάξεις Δ. Καψωμένου, Δ. Δραγατάκη και Ν. Νευράκη). Παρακολούθησε επιπλέον μαθήματα σύνθεσης (τάξη Π. Κούκου) και φλάουτου (τάξη Μ. Μακροπόδη). Συμμετείχε σε σεμινάρια πιάνου με τον Lazar Berman, το Duo Ganev και τον Daniel Blumenthal και θεωρητικών μαθημάτων με τον Θεόδωρο Αντωνίου και τον Αλέξανδρο Καλογερά.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Αθήνα («Παρνασσός», Ελληνοαμερικανική Ένωση, Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων κ.ά.) και έχει ηχογραφήσει για λογαριασμό του συνθέτη Αμάραντου Αμαραντίδη έργα πιάνου και μουσικής δωματίου.

Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και διαχειριστής της εταιρείας μουσικών παραγωγών «The Slalom Music Productions» με πελάτες μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς των Αθηνών (Galaxy 92,1 FM, Flash 9,61, Rock FM 96,8 κ.ά.) και διαφημιστικές εταιρείες.

Υπήρξε μέλος του κουαρτέτου «Ηχώ» με το οποίο συμμετείχε σε δεκάδες συναυλίες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Έχει διδάξει πιάνο και θεωρητικά μαθήματα στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών. Διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Ορχομενού. Είναι μόνιμος καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου όπου εκτός των μαθημάτων έχει οργανώσει και έχει συμπράξει σε αναρίθμητες συναυλίες και παρουσιάσεις κυρίως μουσικών συνόλων μαθητών και καθηγητών του σχολείου, με βραβεύσεις στην Αθήνα, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κούκος Δημήτρης

Ο Δημήτρης Κούκος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο ως αριστούχος με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο, με την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου ,απ' όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί Α΄ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά με τον συνθέτη Περικλή Κούκο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πιάνο στην Ecole Normale De Musique στο Παρίσι και στο Royal College of Music στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο τμήμα Master in Piano Performance με καθηγητή τον Neil Immelman και υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε σημαντικές αίθουσες. Έχει επίσης συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους μαέστρους και σολίστ. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Μέρος της ηχογράφησης παίχτηκε στον εορτασμό των 50 χρόνων του Γ' προγράμματος. Ηχογραφήσεις του έχουν σταλεί στην E.B.U. Είναι καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο εθνικό ωδείο παράρτημα Χολαργού καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής στο ωδείο Παλαιού Φαλήρου.

Μοσχίδου Μαρία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο από όπου πήρε το δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί,

Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης, με καθηγήτρια τη Νίκη Στήνιου. Συνέχισε τις σπουδές της με τον καθηγητή Uwe Matschke ολοκληρώνοντας παράλληλα τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών του Conservatoire Européen de Musique de Paris και ακολούθως στο Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο, στην τάξη της Caroline Palmer με υποτροφία του Ιδρύματος Βουδούρη.

Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερα αφοσιωμένη στη Μουσική Δωματίου, συνεργάζεται με σημαντικούς Έλληνες και ξένους μουσικούς. Με την Otilia Alitei (βιολί) και τον Βασίλη Λύκο (τσέλο) ιδρύουν το 2002 το Piano Trio “In Vivo”. Στη διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας τους παρουσιάζουν το ευρύτατο ρεπερτόριό τους που εκτείνεται από τον Haydn ως τη σημερινή εποχή ενώ το 2011 κυκλοφορεί το CD τους “Drops of Τime” από την Irida Classical.

Η Μαρία Μοσχίδου έχει επανειλημμένως παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση, τόσο ως σολίστ όσο και ως μουσικός δωματίου, έργα Ελλήνων συνθετών ορισμένα από τα οποία είναι αφιερωμένα στην ίδια. Ως μέλος του Piano Trio “In Vivo” έχει ερμηνεύσει ζωντανά για το 3ο Πρόγραμμα, ενώ με τον Βασίλη Λύκο έχουν ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία έργα για τσέλο και πιάνο των Martinu και Prokofiev.

Από το 2003 διδάσκει πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού.

Σαλκιτζόγλου Δέσποινα

Είναι Αριστούχος απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου του τμήματος πιάνου της καθηγήτριας Ν. Στήνιου και του τμήματος ανώτερων θεωρητικών του καθηγητή Ι. Θύμη. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σπουδών μουσικοκινητικής και μουσικοπαιδαγωγικής αγωγής (σύστημα Orff, Dalcrose, Kodaly, Alexander), στο Ωδείο Φιλιππος Νακας, μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια του Υπουργείου παιδείας, μουσικοκινητική αγωγή σε πρόγραμμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, συστήματος Orff και μουσικοκινητικής.

Από το 2001 έως και σήμερα διδάσκει προπαιδεία, σύστημα orff, μουσικοκινητική και πιάνο στο ωδείο Φ. Νάκας και στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Έχει συνεργαστεί ως δασκάλα μουσικοκινητικής και θεατρικού παιχνιδιού με τους δημοτικούς/δημόσιους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία του δήμου Χολαργού.

Έχει συμμετάσχει στην οργάνωση, δημιουργία και πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσικοκινητικής αγωγής για σχολεία, μουσικών και κουκλοθεατρικών δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας σε διάφορες εκδηλώσεις ωδείων, δήμων και βιβλιοπωλείων ,αλλά, και μουσικοκινητικών σεμιναρίων για μουσικούς και παιδαγωγούς.

Έχει συγγράψει βιβλία μουσικής για Γ’, Δ’ τάξεων δημοτικού ύστερα από προκήρυξη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ανανέωση της διδακτικής ύλη και έχει συνεργαστεί με τον εκδοτικό οίκο «Ελληνοεκδοτική» για την σύνθεση μουσικής και μουσική επένδυση παιδικών βιβλίων.

Συμμετείχε στη διοργάνωση χώρου δημιουργικής απασχόλησης στα πλαίσια του 4ου Πανελληνίου παιδοψυχιατρικού συνεδρίου ( Caravel - Μάιος 2005) και εργάστηκε στο Ινστιτούτο ψυχικής υγείας παιδιών και ενηλίκων, Πολυδύναμο κέντρο Καλλιθέας, ως δασκάλα μουσικής και μουσικοκινητικής αγωγής.

Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες με το εργαστήρι Μουσικής Δωματίου του Εθνικού Ωδείου στα Πνευματικά Κέντρα των Δήμων Αθηναίων, Κηφισιάς, Χολαργού κ.α., και συνοδεία κονσέρτων σε εξετάσεις και συναυλίες διαφόρων ωδείων.

Recent Posts
Archive
bottom of page