Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Προπαιδεία & Δημιουργική Απασχόληση "Sama"


Τμήμα Προπαιδείας & Δημιουργική Απασχόληση "Sama":

Οι Καθηγητές μας...

Αλεξάκης Νίκος - Κρουστωδία

Δημοσθένους Νίκος - Σύγχρονη Ορχήστρα

Ο Νίκος Δημοσθένους γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τη Δώρα Μακριδάκη και τον Ευάγγελο Μπουντούνη στο Εθνικό Ωδείο καθώς και ανώτερα θεωρητικά με τον Άλκη Παπαδόπουλο και ηλεκτρική κιθάρα με τον Παντελή Γκέρτσο, επίσης στο Εθνικό Ωδείο.

Είναι μόνιμο μέλος του συγκροτήματος Σύννεφα με Παντελόνια από την ίδρυσή του το 1998 ως κιθαρίστας αλλά και ως συνθέτης και στιχουργός. Έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας σε δίσκους του Λάκη Παπαδόπουλου, του Νίκου Ρουμελιώτη, του Μάνου Ξυδούς, του D-Light και άλλων.

Εκτός από τους Σύννεφα με Παντελόνια, έχει εμφανιστεί και ζωντανά με πολλούς καλλιτέχνες από την ελληνική μουσική σκηνή. Από το 2006 ασχολείται παράλληλα με την ηχοληψία στο στούντιο ηχογραφήσεων Ίριδα και τις δισκογραφικές παραγωγές για λογαριασμό της εταιρείας Irida Classical.

Είναι καθηγητής κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού από το 2000 και από το 2017 είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των προγραμμάτων σπουδών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Σύγχρονου Τμήματος του Εθνικού Ωδείου Χολαργού.

Δέδε Ντένη - Τμήμα Αρμονίου & Μεταλλόφωνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε πιάνο σε μικρή ηλικία με την κα Λ. Ιατρίδου. Το 1988 πήρε μέρος σε διαγωνισμό πιάνου J. S. Bach που διοργανώθηκε από το Αθηναϊκό Ωδείο, όπου και απέσπασε το Β’ βραβείο. Το 1997 πήρε πτυχίο πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Δικαίωμα Δεξιοτεχνίας, στο Εθνικό Ωδείο, υπό τη διδασκαλία της κας Ν.Νικολαΐδου.

Το 2003 πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Β’ βραβείο, στο Εθνικό Ωδείο, υπό τη διδασκαλία της κας Ε. Μουζάλα. Επίσης είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου (2007-2009) μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff στη Σχολή Μωραΐτη.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής με τους καθηγητές

Δ. Αποστολίδου-Gagne (2008), B. Haselbach (2008), W.Hartmann (2009), P.Vallejo (2010), καθώς και στο ετήσιο διεθνές σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής C. Orff που διοργανώνει το Mozarteum στο Salzburg (2009).

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δασκάλα πιάνου και προπαιδείας στο παράρτημα Χολαργού του Εθνικού Ωδείου.

Δουκάκη Λυγερή - Κιθαρωδία

Η Λυγερή Δουκάκη γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Χολαργό. Στην ηλικία των 15 άρχισε να μαθαίνει αυτοδίδακτα κιθάρα και σύντομα γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο του Χολαργού. Τα τελευταία 6 χρόνια κάνει μαθήματα σύγχρονης κιθάρας με τον Νίκο Δημοσθένους έχοντας συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες του Ωδείου και σε τζαζ σχήμα με άλλους μαθητές από το Ωδείο. Έχοντας περάσει τα 8 Grades εξετάσεων της ηλεκτρικής κιθάρας φέτος προετοιμάζεται για το πτυχίο. Στο πρόγραμμα SAMA του Ωδείου συμμετέχει από το 2016 κάνοντας μάθημα κιθαρωδίας στα παιδιά. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές της, φοιτά στο 4ο έτος στο τμήμα Εργοθεραπείας στο ΤΕΙ Αθήνας.

Καραμπεροπούλου Δήμητρα - Παιδική χορωδία

Καροτσέρη Χριστίνα - Εικαστικά

Η Χριστίνα Καροτσέρη γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα.

Σπούδασε στο εικαστικό τμήμα της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Δ. Σακελλίων και Μ. Μανουσάκη όπου αποφοίτησε με άριστα.

Το 2017 παρακολούθησε μαθήματα ΑργυροχρυσοχοΪας στη σχολή ΕΕΣ GALILEO.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αγίας Παρασκευής/Παπάγου.

Παπασπύρου Γιάννης - Ρομποτική

Γεννημένος στις 19/06/1996 είμαι φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης έχω κάνει σπουδές κλασσικής και ηλεκτρικής κιθάρας, φωνητικής καθώς και θεωρητικά μαθήματα στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Εργάζομαι στο SAMAkid'scamp (ScienceArtMusicAction) κάνοντας το μάθημα της ρομποτικής χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα LegoWeDo 2.

Σαλκιτζόγλου Δέσποινα - Σύστημα orff / Μουσικοκινητική