top of page

Οι Εγγραφές Ξεκίνησαν! Τμήμα Πνευστών


Τμήμα Πνευστών: Οι Καθηγητές μας

Ασωνίτης Γρηγόρης - Κόρνο

Ο Ασωνίτης Γρηγόρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κέρκυρα όπου και έλαβε τα πρώτα του μουσικά ερεθίσματα .Το 1986 ήρθε στην Αθήνα και εγγράφηκε στη σχολή πιάνου και στη συνέχεια κόρνου του Ωδείου Αθηνών με καθηγητή τον Νικόλαο Κορατζίνο .

Το 1990 συνέχισε μαθήματα κόρνου στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Ευάγγελο Σκούρα όπου πήρε και το δίπλωμα του το 1998 με άριστα παμψηφεί και Ά Βραβείο.

Ακολούθως έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας Trossingen της Γερμανίας στη τάξη του καθηγητή Francis Orval.

Στη Γερμανία παράλληλα με τις σπουδές του, είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με πολλές συμφωνικές ορχήστρες.

Αποφοίτησε από την Ακαδημία το 2001 τη χρονιά που προσελήφθη ως κορυφαίος μουσικός στη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ και έχει ηχογραφήσει διάφορα έργα για το 3ο πρόγραμμα.

Διδάσκει κόρνο στο Eθνικό Ωδείο Χολαργού.

Σταθουλόπουλος Βαγγέλης - φλάουτο

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής. Μαθητής του Θ. Γεωργίου πήρε δίπλωμα φλάουτου από το ωδείο Φ. Νάκας με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο. Ακολούθως συνέχισε μαθήματα φλάουτου με τους Π. Δράκο και R. Davis.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου με τους Ph. Pierlot, P. Edmund-Davies, S. Milan, L. Ruoho, P. L. Graf.

Από το 2000 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και από το 2003 αποτελεί μόνιμο μέλος της κατέχοντας τη θέση του κορυφαίου Β. Ως μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών της ΚΟΑ έχει επιδείξει πλούσια εκπαιδευτική δράση ανά την Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την CamerataStuttgart, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης την Καμεράτα Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.

Είναι ιδρυτικό μέλος του κουιντέτου ξύλινων πνευστών Αίολος με πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τσακμακλή Μαριέττα - σαξόφωνο

Γεννήθηκε στην Αθήνα.Σπούδασε σαξόφωνο με τη Στέλλα Αραμπατζόγλου στο ωδείο ATHENAEUM και θεωρητικά με το Σταύρο Νάσο και το Γιώργο Μαλεφάκη. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ελληνικές ορχήστρες (ΑΣΟΝ,Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ,ΚΟΑ κ.α.).

Από το 2004 είναι μέλος του "Athenaeumsaxophonequartet" κι από το 2013-2016 του μουσικού σχήματος "HurdyGurdy".Συμμετειχε επίσης στην κολεκτίβα Τ.Ι.Μ.Ε. (TheImprovisationModalEnsemble) παίρνοντας μέρος σε φεστιβάλ και πραγματοποιώντας συνεργασίες με διάφορες καλλιτεχνικές ομάδες.

Από το 2016 αποτελεί μέλος του προοδευτικού ροκ συγκροτήματος "CICCADA".

Recent Posts
Archive
bottom of page