Μαυροειδή Μάρθα

 

Αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, Βυζαντινή μουσική με τον Ιωάννη Αρβανίτη, Βουλγάρικο τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova και φωνητική με τον Γιώργο Σαμαρτζή.  Έχει σπουδάσει Μουσικολογία στην Αθήνα, Εθνομουσικολογία στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες, και Σύγχρονη Μουσική στο Άμστερνταμ. Με το Μάρθα Μαυροειδή Τρίο και Κουαρτέτο έχουν δώσει συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, και συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση WOMEX το 2012. Είναι μέλος του φωνητικού κουαρτέτου "Γιασεμί", του σχήματος Βαλκανικής μουσικής Turshi Sextet και του σχήματος Hopla Loon.

Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και παραστάσεις χορού και θεάτρου, και έχει εκδώσει τέσσερις δίσκους (Ο κήπος της Ρίλα, Πορτάκι, Αγιωργίτικο, Η κλωστή και το βελόνι).

Συντονίζει το εργαστήρι φωνητικού συνόλου The Happy Hour Choir, και διευθύνει την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής “Η Ροδιά” στο Εθνικό Ωδείο Χολαργού. Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Tinos World Music Festival.

Αετιδέων 8α Χολαργός Αττικής Τ.Κ. 15561

210 6541140

©2017 by Εθνικο Ωδειο Χολαργου