Νίκος Κατριτζιδάκης

 

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στη Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου. Σπούδασε φλάουτο με τη Στέλλα Γαδέδη στην Αθήνα, με τους  Jean Ferrandis και Christine B. Bres στο Παρίσι και θεωρητικά με τον Διαμαντή Διαμαντόπουλο στην Αθήνα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φλάουτου με τους Carl Jans, Peter Lukas-Graf, William Bennet, Benoit Fromanger & Roberto Fabricciani, σεμινάρια του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας Κ.ΣΥ.Μ.Ε με τον Δημήτρη Καμαρωτό, 

Ορχήστρας με τη συμφωνική Πνευστών και Κρουστών Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Orchestre de Harmonie de Jeune, ερμηνείας μπαρόκ μουσικής με τον Παναγιώτη Αδάμ, καθώς και με τους Δημήτρη Κούντουρα και Νίκο Νικόπουλο για την εξέλιξη και το ρεπερτόριο του φλάουτου από το τραβέρσο έως το σύγχρονο φλάουτο.

Υπήρξε συνεργάτης της Ορχήστρας των Χρωμάτων από το 1993 μέχρι το οριστικό κλείσιμό της το 2011. 

Συμμετείχε σε δισκογραφικές παραγωγές της Ορχήστρας των Χρωμάτων και συνθετών όπως οι Μάνος Χατζηδάκις, Νίκος Μαμαγκάκης, Γιώργος Κυριακάκης, Φανή Κοσώνα, Παναγιώτης Λευθέρης, Κώστας Γρηγορέας, καθώς και σε παραγωγές παραδοσιακής μουσικής της Κρήτης και σε μουσικοποιητικά εγχειρήματα  “in between”,΄΄το κουρσεμένο κάστρο΄΄,΄΄Mount΄΄ που αξιοποιούν τις παραδοσιακές φόρμες της Κρήτης και τον αυτοσχεδιασμό. 

Tο trio eclipsis του οποίου είναι μέλος, δημιουργεί θεματικά μουσικά προγράμματα αξιοποιώντας την ποίηση, τον θεατρικό λόγο & τα πολυμέσα 

και αναζητεί σύγχρονες συνθέσεις για φωνή, φλάουτο και πιάνο. 

Παράλληλα, η συνεργασία του με το κουαρτέτο “Ixnos” ιχνηλατεί την κλασσική μουσική μέσα από την οπτική της τζαζ.

Εργάζεται στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων από το 1999. 

Αετιδέων 8α Χολαργός Αττικής Τ.Κ. 15561

210 6541140

©2017 by Εθνικο Ωδειο Χολαργου